Lukijat

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Hyvää oloa

Jo Mikael Agrikola (1510 - 1557) kirjoitti:
Aprilis. --- Machta mös Cuppat anda/ mutta ey harttijan pälle. --- ." - "September. --- Telle kwlla sopi cupata ia sonda iske/ --- .
(Nykysuomeksi: Huhtikuu. --- Voi myös kupata antaa, mutta ei hartioista. --- . - Syyskuu. --- Tällä kuulla sopii kupata ja suonta iskeä, ---.)
Myös kuun asennolla on merkitystä, vanhan kansan mukaan otollisin hetki kuppaukselle on uuden kuun aika, kasvavalla kuulla uskottiin olevan parantava vaikutus, täyden kuun aikaan ei kupattu ja vähenevän kuun aikaan vain poikkeustapauksissa.

Varasin uudet ajat jo edellisellä kajava-terapia ja kuppaus.-keikalla (02/2012) juurikin syyskuulle ja kuppauksen peräti syyspäivän tasaukselle - ties vaikka silläkin olisi voimallisia vaikutuksia pahan hengen veren irroittamiseksi...

Perjantai: Kajava-terapia kestää normaalisti n. 2 tuntia, mutta terapeutti/kuppari käytti melkein ylimääräisen tunnin tulehtuneeseen vasempaan olkaan, johon 3 kortisonipiikitystä ei ole tuonut kuin hetkellistä helpotusta. Kajava rentouttaa ihanasti, sen jälkeen olen nukkunut ILMAN villasukkia ja herännyt todella levänneenä (vain käsityö-aiheisia unia nähneenä!!).


Kotiintuomisiksi olkaan sain  arnikkiöljyä, toivottavasti se tepsii kuurina kortisonia paremmin! 
Arnikkiöljy on verenkiertoa edistävä, lämmittävä hierontaöljy. Arnikkiöljyn sisältämä rosmariini piristää ja stimuloi aineenvaihduntaa. Arnica montana -kasvin uute (arnikkiuute) hoitaa venähtäneitä lihaksia ja kipeitä niveliä. Erinomainen itsehoitoöljy urheilijoille ja paljon liikkuville. (Lähde: Saraswati)
Lauantai: Kuppaus kaikkine saunomisineen, pesuineen, yrttijuomineen ja suolaisine huikopaloineen vie reilun tunnin verran. Tällä kertaa 16 sarvea selässä, 6 pakaroissa, 3 vasemmassa käsivarressa ja 14 koivissa.

Ihanaa, olen kuin uudestisyntynyt!

PS. Myös seuraavat ajat on varattu kevätpäiväntasaukselle...

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoisen eksoottiselta!

    VastaaPoista
  2. Onpa mielenkiintoista! Mua kiinnostaa kovasti kaikki "luomuhoito"...

    VastaaPoista
  3. Kuppausta en ole kokeillut, mutta osteopaatilla käynti teki kyllä ihmeitä. Jo yhden kerran jälkeen tuntui kuin olo olisi keventynyt valtavasti ja kaikki nivelet liikkuivat paljon paremmin. Hyvä jos tuollainen käynti auttoi, kortisonpiikkejä ei ole hauska käydä ottamassa. Itse olen toistaiseksi välttynyt niiltä fysioterapeutin ja kuntoilun avutustuksella.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Auli, Irmastiina, Pohdiskelija ja Wee Piglet! :o)
    Suosittelen lämpimästi (ihan melkein) kaikille (joitakin rajoituksia on), se on TODELLA virkistävää!!
    Myös osteopaatilla olen käynyt, siitä voin sanoa ihan samat sanat: lämpimästi suosittelen! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!