Lukijat

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Aulin kesäkassi

Satunnaislukugeneraattorionni suosi Aulia taannoisessa kesäkassiarvonnassa.

Palkinnon toteutus ja toimitus himppasen viivästyivät saumuriongelmien vuoksi. Vaan nyt on kesäkassi toimitettu voittajalle - ja vastaanotettukin, joten on PALJASTUSTEN aika!

Auli sanoi viestissään: "Kassin suhteen annan sinulle vapaat kädet: tykkään kaiksta väreistä ja yllätyksistä!"

Herttileijaa, että olikin vaikeaa aloittaa hommat ilman speksejä!!

Tyylikkään yksinkertaista vai runsaan romanttista? Raitaa, ruutua, palloa, kukkaa, printtiä vai yksiväristä - ja mikä väri??? Tarvitaanko taskuja, vähän vai paljon vai vielä enemmän?? Millainen hantaakin pituus, olkahihnaa vai käsväskyä? Entäs se koko?? Ja somisteet, pannaanko pitsiä, nappia, vetoketjuja, solkia, tupsuja, nauhoja, nyörejä sun muuta kilkutinta??

Ei ole päätöksenteko helppoa, ei! APUVA!!
Homma lähti liikkeelle mieluisan kesäisen kankaan löytyessä, josta ehdottomasti en teksi mitään itselleni (väärä väri), mutta johon sormet kuitenkin syyhysivät. Teija Bruhnin Kinnamarkille suunnittelema Retro-kangas (100 % puuvillaa) oli juuri sellainen.

Seuraavaksi tutkittiin varastot, löytyykö väriin sopivaa vuorikangasta, vetoketjuja ja muuta tilpehööriä. Juu, löytyy! Tilkkutyökangasta vuorikankaaksi, vetskareita mielin määrin ja muuta somistetta isokuvioinen kangas ei kaipaakaan.

Ja sitten vaan sakset heilumaan, saumuri surisemaan, ompelukone laulamaan!

Valmista tuli! Pikkukassn korkeus 25 cm, pohjan koko 8*23,5 cm.. Hantaakien pituus oli ongelma, joten kompromissina tuli "ei oikein minkään mittaiset", ei lyhyet eikä pitkät. Sisäpuolella on vetoketju- ja vetoketjuton tasku ja avainklipsu nyörin päässä.

Pikkukassin sisältä löytyy sitten se Aulin toivona yllätys: VIRALLINEN kesäkassi! Malli on sama kuin hyväksi todettu Veljentyttö Vanhemmalle tekemäni pinkki "lomakassi". (Kts. linkki, näet miltä kassi näyttää olalla roikkuessaan!)

En halunnut rikkoa kassin kuviota, joten ulkopintaan ei ollut tarkoitus laittaa taskuja lainkaan. Vaan sitten huomasin, että sisätaskuksi tekemäni sopii kuvioltaan melko kelvolliseen paikkaan ja siihen sen sitten lätkäisin.

Sisäpuolella on tosi iso vetoketjutasku ja varsin iso vetoketjuton (kuvassa). Vasta valmiiksi saatuani tajusin, että kännykkätasku unohtui, mutta ehkä se ulkotasku on sitten sitä varten? Kangasta oli niin naftisti, että "saman sarjan" erillistä puhelinlaukkua en enää olisi saanut aikaiseksi.

Sellainen palkinto. Toivottavasti Auli keksii käyttöä, vaikkapa peruna- ja sipulipusseina...

PS. Anteeksi kuvien kummat värit ja surkea taso! Otin kuvat yömyöhällä eteisrapun heikossa valaistuksessa, lampun kuvun lasihionnat tekevät vielä kummallisia kuvioita. Katso onnistuneemmat kuvat Aulin blogista.
PPS. Nyt alkoi Talvinuotiokuu (kausimuki 2008). Ei nyt ihan istu ajankohtaan, mutta minkäs teet...

14 kommenttia:

  1. Ihana kassi :) Ja voi että tota mukia, aivan ihana! Mä hitaasti keräilen noita mukeja, mutta vanhin ei taida olla noin kaukaa.

    VastaaPoista
  2. Onnentyttö Auli,niin ihanan kassin sai.Upeat väritkin.

    Mulla on tuo muki,en vaan muista aina miltä vuodelta ne on.

    VastaaPoista
  3. Onnea uusien kassien saajalle.

    VastaaPoista
  4. En ole katkera, mutta kuitenkin..... Onnea vaan voittajalle. Hienot kassit oot tehnyt.

    VastaaPoista
  5. Hienot kassit! Tartuta vähän muhunkin tota ompeluinspistä, en saa edes verhokappoja aikaiseksi, huoh. Ehkä maalailun jälkeen sitten. :)

    Teillä on ollut ihana reissu putkaan ja takasin. :)

    VastaaPoista
  6. Mainio idea tuo "puoli-irallinen" vetoketjutasku. Taidanpa laittaa idean korvan taa odottamaan. Kassipari on tosi tyylikäs ja kankaat kauniit ja yvin yhteensopivat.

    paivis

    VastaaPoista
  7. Hienot!
    Vuorikangas sopii täydellisesti kukkakuosiin.

    Uutta kisaa odotellessa ;o)

    VastaaPoista
  8. Voi olisimpa ollut voittaja!! Tosin, olisin typeränä toivonut jotakin ja sitten luomuksesta ei olisi tullut tuollainen! Paula sä oot ylinasta nainen :)

    VastaaPoista
  9. Auli sai kyllä vallan hienot kassit!

    VastaaPoista
  10. Juu, kassi oli tänään jo käytössä kun kävimme terv.keskuksessa näyttämässä miehen sormea. Kassi tuli uudistettua ihan kunnaiallisesta, kävin noukkimassa miehen pihasta mansikat ja kassin sitten vielä kaupasta jäätelöpaketti, jota syömme sitten mansikoiten kera kunnens saamme puutinkin tehtyä täällä minun luonani. Mutta Paula, älä pelkää, en joka kerta vuodata sinulle kassin kantamuksia kun kassi(t) mukana kulkee;) Ja en tuota kassia malta sipulipussina käyttää!

    VastaaPoista
  11. Sori edellisen virheet, mikähän kiire taas oli...?

    VastaaPoista
  12. Hienot kassit voittaja sai ja värit ovat kauniisti toisiinsa sointuvat.

    VastaaPoista
  13. Hieno toteutus! Noille löytyy varmasti käyttöä!!

    VastaaPoista
  14. Kiitos TiinaR, JaanaElina, Terhi, Amalia, Minna, Päivis, Matonkude, Anna, KahviKaneli, Auli, Tilkkureppu ja Rva Kivitikka! :o)
    Kesäkassiarvontaan tuli niin paljon kivoja kommentteja, että ehkä seuraavana sesonkina on uusinta odotettavissa... Tai ehkä keksin joskus jotain muuta, aika näyttää... :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!